Pieczywo

Oferujemy pieczywo

Chleb Swojski

Jest to chleb żytnio - pszenny, produkowany na tradycyjnym żytnim zakwasie, którego receptura - a dokładnie jej przekaz - pochodzi od kaszubskich gospodyń. Wypiekały ten chleb w komorach ...chlebowych kuchni domowych czy gospodarczych lub w wolnostojących piecach chlebowych opalanych drewnem. W związku z tym nasze wypiekanie "Swojskiego" również różni się od pieczenia zwykłych, pszennych chlebów.
Posiada on w swoim składzie gotowany ryż i ziemniaki zapewniające mu niepowtarzalny smak i aromat oraz nadające właściwość długiego utrzymywania świeżości: ok. 4 - 5 dni.


Chleb Raduński

To chleb pszenno-żytni, prowadzony na naturalnym żytnim kwasie, z dodatkiem słonecznika, sezamu, lnu i prosa. Te składniki zawierają dużo kwasów tłuszczowych Omega-3. Płatki pszenne ? to bogate źródło błonnika. Wypiekany jest w naszej piekarni położonej vis a vis rzeki Radunia ? stąd nazwa. Charakterystyczny jest jego splot ? to daje mu rozpoznawalność na półkach sklepowych, nie pomylisz go z żadnym innym. Życzymy smacznego !!!